OPPDATERING FRA GRAN CANARIA

 

Sesongen 2012 er offisielt i gang. Jentene er ute på den første utfordringen for sesongen, nemlig Øya rundt. 220 km skal tilbakelegges, omtrent 4000 høydemeter bestiges og 30 000 kcal skal forbrennes. I skrivende stund sitter kvinnen bak skjermen i baren på Los Salmones (Hitecs stamsted på Gran Canaria), litt betutta og snutt fordi hun var syk i går, og går glipp av årets "snakkis" innad i laget.  Teambuildingturen rundt øya ble for første gang kjørt i fjor og er ment som en felles utfordring til hele laget, samtidig som den skal være med og åpne noen dører mentalt og fysisk. Ut på tur er 11 jenter og en stykk lagleder på sykkel + mekaniker i bil. Emma er hjemme på rulla i Tønsberg. Hun er godt i gang med trening, og vil i følge ryktene være tilbake på rekordtid. Respekt!

 

Har du fulgt med på hjemmesiden har du sikkert lagt merke til de nye jentene som har signert for laget. Jeg kan med hånda på hjerte si at det er fire kvalitetsjenter. Ikke bare er de gode til å sykle, de passer også sosialt sett godt inn i gruppa. Familieforøkelsen har dessuten gjort oss særdeles språkmektige. Vi kan nesten reise hvor som helst og fortsatt gjøre oss forstått. Med polsk, franks, italiensk, norsk og svensk, er vi klare for å erobre verden - må kanskje legge til at vi snakker engelsk ved matbordet. Martin er fortsatt ikke så stødig på tungetale (hjalp ikke at jeg meldte han inn i en pinsemenighet).

 

Vi er også en gjeng som har vært å syklet Ladies Tour of Qatar. Sesongstarten kan beskrives med ett ord. Vind. Qatar er og blir ett flatt (og tørt) ørkenland ved kysten, og vinden sier dermed seg selv. Det ble en hard start. Vi kom med vintertrening i beina, og selv om man skulle tro at man kan sykle veldig fort på mtb med piggdekk og dermed simulere løpsfart så kan man desverre ikke det. For i Qatar går det enten veldig seint eller veldig fort. Vi kjørte i alt fra 19 km/h til 70 km/h, med noenlunde lik puls. Berit og Dagmar kan ta seg en hvil, det blåser nok i Qatar.

 

I morgen er det hviledag for jentene. De fortjener en ordentlig pause etter dagens utskeielse på sykkelen. Da er det bare tre treningsdager igjen før det bærer hjem til Norge. Noen skal nesten direkte nedover til sesongstart i Belgia med Omloop het Niewsblaad, mens noen reiser nedover i begynnelsen av mars.

 

Vi er i gang, og vi er klare for nye utfordringer.  Bring it on!

 

Johanne